Éhgyomros edzés

Egy árnyaltabb leírásA rövid válasz: hogy nem nem jobb a zsírégetésre.

A hosszabb: Nem nem jobb, de nem is rosszabb, edz úgy ahogy neked jobb.

Technikailag az éhgyomros kardió, "több zsírt éget", de ez teljesen kiegyensúlyozódik a nap folyamán. Ezzel azt eredményezve, hogy nem történik jelentősebb zsírégetés (persze abban az esetben, ha a bevitt kalória amúgy ugyanannyi, mintha ettünk volna edzés előtt.

Sok edző és sportoló identitása függ egy egy edzésfilózfiától vagy edzésmódszertől. Amikor egy ilyen ideológiát megcáfolnak a kutatások akkor a hívei kétszer akkora erővel terjesztik az igét. ( Emlékszünk még arra, hogy régen azt hittük, ha előrébb megy a térjünk a labujjainktól guggolásnál vagy ne adj isten vízszint alá guggolunk akkor örökre lenyomorodunk? :)

Sok ember simán csak élvezi az éhgyomros edzést. Van aki szeret korán reggel edzeni, vagy csak akkor ér rá. Valaki utálja, ha kaját érez a hasában, amikor edz. És van olyan, akit meggyőzött egy elhivatott "éhgyomros kardio hívő", hogy bizony ezzel jobban fog fogyni. Benne van, ha üres gyomorral edzel az azt eredményezheti, hogy kisebb volumennel és intenzitással tudsz edzeni mintha ettél volna.

Ha mégis a kora reggeli éhgyomros edzést preferálod, próbáld azt ki, hogy este eszel egy kicsit többet, ( már ha ez nem befolyásolja az alvásodat) hogy optimálisabban tudj edzeni a következő napon.

Az is jó ötlet lehet, hogy egyből eszel egy kicsit edzés után. Tudjuk, hogy az "anabolikus kapu" egy mítosz, de akkor sincs semmilyen előnye annak, hogy ha tovább húzod a szénhidrát és fehérje beviteledet.

Nem túl bölcs az alvásod edzésre cserélni, ha éhgyomros ha nem. Ha kevesebbet alszol mint amennyi kéne akkor az megzavarhatja az inzulinháztartasod ami szinte haszontalanná teheti az újonnan elhatározott edzésalkalmat.

Ha a zsírégetes a prioritás akkor ne álldozd az alvást a korai edzésekért.

Érdemes megemlíteni:

Az éhgyomros kardio igen népszerű versenyzőknél és az ő edzőjüknél. Azt azért tudnunk kell, hogy itt a szteroidok is jelentős szerepet játszanak a siker elérésében. Ezek a szerek megelőzik az izomzatvesztést extrém éhezés esetén is. A naturál sportolók, jóval több izomvesztéssel számolhatnak a rendszeres üresgyomros sport esetén.

Összefoglalva: Úgy edz, ahogy jól esik és ahogy belefér a napirendedbe. Az éhgyomros edzés nagy valószínűséggel nem fog ártani neked, és lehet az lesz ami a legjobban illik hozzád.

Nem is jobb, mint ha ettél volna edzés előtt, úgyhogy ne terjeszd az igét.